Aktivacija, obnova i deaktivacija
Aktivacija i obnova
Ovo ovisi o kojoj se usluzi radi:
mobilna s eSIM-om i MAXtv aktiviraju se odmah po plaćanju
fizički SIM i Android TV Box možeš pričekati par dana, ovisno o dostavi
internet usluga aktivira se nakon instalacije i uključenja, kroz nekoliko dana
Više detalja potraži pod pojedinim uslugama - aktivacija usluga.
Možeš, putem T Next weba. Kada se prijaviš, moći ćeš vidjeti sve svoje usluge za koje možeš promijeniti trajanje plana. Prilikom promjene budi bez brige jer će se preostali iznos mjesečnog plana koje nisi iskoristio uzeti u obzir - tj. umanjit će iznos godišnjeg plana.
Opcije i dodaci
Opcije i dodatke za mobilni plan možeš kupiti i aktivirati u Moj Telekom aplikaciji. One za TV i Internet plan možeš aktivirati i u aplikaciji i na T Next webu (samo kada prvi put kupuješ uslugu).
Na naslovnici Moj Telekom aplikacije odaberi usluge koje želiš deaktvirati. Zatim odaberi detaljni pregled usluge gdje ćeš pronaći sekciju "dodatne usluge". Ovdje se nalaze sve tvoje aktivne usluge i one dostupne za aktivaciju. Odabirom aktivne opcije ponudit će ti se opcija deaktivacije.
Ovi dodaci se deaktiviraju. To znači da ih privremeno ne možeš koristiti, a možeš ih ponovno aktivirati uplatom u idućih 6 mjeseci. Ako uplata ne stigne unutar 6 mjeseci, dodaci se trajno gase, a ti nam trebaš vratiti opremu.
Deaktivacija
Imaš pravo odustati od narudžbe usluge bez navođenja razloga i bez plaćanja naknade. Ovo možeš napraviti u roku od 14 dana od dana narudžbe, odnosno plaćanja. Zahtjev za odustajanje podnosiš u Moj Telekom aplikaciji: samostalno ili nam se javi na chat.
Ako osnovne usluge T Next Unlimited, T Next optički internet, T Next 5G internet nisu korištene, vraća ti se puni iznos . U slučaju da su usluge korištene, vraća ti se iznos koji je umanjen za naknadu za vrijeme korištenja usluge.
Iznimka je MAXtv usluga kod koje se korištenjem usluge prije isteka roka od 14 dana odričeš prava na povrat novca. Povrat novca nije moguć niti za opcije, neovisno o tome jesu li korištene ili ne.
Da, s T Next-om možeš deaktivirati uslugu kroz opciju “Deaktivirajte po plaćenom razdoblju” u Moj Telekom aplikaciji. Ovo znači da ćeš uslugu moći koristiti do kraja razdoblja koje je plaćeno, a ona se nakon toga deaktivira i za to vrijeme se ne naplaćuje.
Ako želiš, uslugu možeš deaktivirati i odmah. Ovo znači da je od tog trenutka više nećeš moći koristiti te ćeš nam trebati vratiti opremu (npr. modem).U ovom slučaju nema povrata novca za period koji ti je preostao do isteka plaćenog razdoblja.
Ako je odabrana opcija „Deaktiviraj po plaćenom razdoblju“, uslugu možeš aktivirati unutar 9 mjeseci tako da napraviš novu uplatu i to je to.
U slučaju da je odabrana opcija „Deaktiviraj odmah“, uslugu trebaš ponovno kupiti ako je želiš opet koristiti.
Ne, ponovno aktiviranje usluge te ne košta ništa – potpuno je besplatno.
Opcije se „ponašaju“ kao glavna usluga uz koju su vezane (npr. mobilni plan). To znači da ako je glavna usluga deaktivirana ili trajno isključena, to vrijedi i za opcije.
Ako glavnu uslugu ponovno aktiviraš za vrijeme plaćenog perioda opcije, i opcija će se ponovno aktivirati. Važno je da znaš da se opcije, kada isteknu, automatski ponovno aktiviraju i naplaćuju.
Kada deaktiviraš glavnu uslugu (npr. MAXtv ili internet plan), odmah se „gase“ i dodatne opcije koje su uz nju vezane (npr. Netflix ili Deezer). Bez brige, kada ponovno aktiviraš uslugu, dočekat će te tvoj Netlix ili Deezer profil.
Ne. Dok ti je usluga deaktivirana ne možeš kupovati nove opcije i dodatke.